Monday, November 1, 2010

10 things about Hanis Manis

there are many things she likes but there are even many many things she doesnt like.

these lists are not in order.

Hanis Manis suka belon warna warna. perasaan nak tiup-belon-sampai-terbeliak-mata-besar-besar and sampai-pipi-sakit terlebih-strech tu memang seronok. tapi masalahnya, Hanis Manis tak tahu ikat belon yang dah tiup. pastu end up akan pegang je belon yang dah ditiup tu kiri kanan sampai tangan lenguh and letak je kat mulut. bila dah penat, let go. and then, tiup lagi sekali. ciss.


Hanis Manis suka benda manis. i mean, suka benda manis sangat sangat. bila makan benda manis dalam kuantiti yang banyak, akan jadi hyper. macam amik dadah, we cant control ourself. and its so addictive. its just that, benda manis ni tak kan hantar kita ke pusat pemulihan.


Hanis Manis suka laut. kenapa? sebab Hanis Manis selalu rasa dalam laut tu ada another different world. bawah laut tu ada hidupan manusia yang normal, ada sekolah, shopping complex, balai polis, pegawai kastam, pokok, ladang lembu and traffic light. when she sat by the ocean, it makes her wonder, manusia kat bawah sana mesti tak perlu susah susah beli payung time hujan kan? and mesti mereka tak payah risau tentang keadaan rambut mereka.



Mari lihat benda benda yang Hanis Manis tak suka. and oh, please bear dengan semua ridiculous reasons yang cuba direka so that she doesnt seems so freak.

Hanis Manis tak suka seliper yang basah. sebab seliper yang basah tu bukan seliper. itu kolam yang dipakai kat kaki. kalau seliper tu basah, mesti tak nak pergi mana mana selagi tak cari tisu.


Hanis Manis tak suka kucing. memang tak pernah suka. reasons dia simple je, sebab ia sejenis haiwan pelik yang suka merenung dan berbunyi MIAWW. okay, sebenarnya, nak lebih jujur, Hanis Manis takut kucing. eeeeeeeeeeee sangat takut sebab dia berbulu. infact, Hanis Manis memang tak suka semua haiwan yang berbulu. atau mungkin, Hanis Manis memang tak suka semua haiwan. :(


tak kira lah kucing tu gemuk ke, mak kucing ke, anak kucing ke, kucing tu warna oren ke, kuning ke, bagilah colour merah pon, kucing tu tetap kucing. no offense, tapi tiada istilah, "kucing tu comel lah!" bagi Hanis Manis. ish, creepy.

okay, then, Hanis Manis tak suka makanan yang bersalut telur. eeeeeee. she just cant imagine how it taste like. macam makanan untuk orang orang pelik. kenapa kena balut balut? beli je la telur asing asing. ishh.


sekarang, Hanis Manis makin tak suka makanan bersalut telur sebab buat lukisan nampak macam hodoh. telur bistik tu nampak macam pinggan kosong kan? sebenanya, ada daging dan ayam di dalam tu, mind you.

Hanis Manis tak suka rumput basah. sebab rumput yang basah akan menyebabkan seliper tu basah. and, Hanis Manis selalu bayangkan yang rumput basah tu macam terrorist yang akan gigit kaki kita. arggghhhhhhhhhhhhhh!


eh, macam comel pulak terrorist ni. hee.

okay Hanis Manis tak suka tempat tinggi. when she says tempat tinggi, tingkat satu pon dah cukup tinggi okay. Mungkin sebab faktor ketinggian diri sendiri, Hanis Manis gerun dengan tempat tinggi. sebab Hanis Manis selalu imagine bila jatuh dari tempat tinggi akan mati sampai pecah pecah. macam buah tembikai.


Hanis Manis tak suka manusia bertopeng. oh, bukan figuratively tapi literally bertopeng. macam badut atau maskot. maskot McD ke, barney ke, ultramen ke, spongebob ke, Upin Ipin ke, eeeeee. kenapa? sebab Hanis Manis rasa manusia yang betopeng tu bukan manusia dah. sebenanya dia memang makhluk yang berupa macam tu. waaaaaaaaaaaaaaaaa. scary do.


these creatures are freaks. berkaki panjang dan berhidung merah dan berbulu bulu? oh tidak, tolong jangan buat Hanis Manis menangis.

and lastly, satu fakta tentang Hanis Manis. Hanis Manis memang sangat hodoh. she's super short. super skinny. with a huge hair that is bigger than her body. literally.


but you know what, she says that we cant live up to everyone expectations. as long as we are satisfied and we think we are super hot enough, fuck them. =)

anyways, she has people that adores her much. kenapa dia kena kisah kalau kau cakap rambut dia selekeh? cissss.

happy november peeps. cheers.

20 comments:

alia shahira said...

HAHAHAH cis aku xtau yang kau x sukaaa kucing! if x memang banyak ah kucing kau dalam bilik kau mase budayy tue hehehe.

aisha said...

hye hanis. happy Nov. what a cute masterpiece. i mean those pics. haha. well i think u r such a nice with ur hair. comel je. yg pntg x fake. :)

Hanis Manis said...

siodddddddd wei. aku memang siyes takut kucing sangat sangat. hilang maskulin aku en. ciss bedebah punya kucing.

Hanis Manis said...

aisha: awwwww thanks babe. its one of my passion i guess. melukis tanpa berfikir. heee. thanks coz listing my blog in your blog. :)

we'll keep updated okay? happy november.

iznulmuazim said...

ebtri yang dipost dekat bakery..haha

Hanis Manis said...

haah. idea mencurah curah.

Zie said...

hahah... another sugar addict.. nyuuu~

Hanis Manis said...

why, is there another? heeeee

syarky ibrahim said...

oit..nak tribute ye??? here it comes...

MAKASIH BANGAT LA HANIS MASAM OI!!! MEMANG GILER IKHLAS AKU TULIS TRUBTE NI TAU TAK>>GILER IKHLAS!!! KO PATUT RASA TERHARU BANGAT!!!!
hahahahahahahah!!!

LMAO...

Hanis Manis said...

ohooo. THANKS YOU SO FUCKING MUCH! lol.

Hanis Manis said...

eh silap. LMFAO. haha.

oiu. i am nadia said...

kau memnag lepik lah. haha

Hanis Manis said...

eh do! kau ada blog eh? heeeee. boleh laaa baca baca.

jap, lepik tu apa? wei exam ling lang minggu depan, kau agak2 ah nak typo do!

nadiado zainal said...

ada. hehe. baca dan gelak. silakan.
pelik dah terbalik balik kan jadi lah lepik.
entah. nak typo? hoh!

syarky ibrahim said...

MOST WELCOME!!!! gila~

Anonymous said...

Kerja dari rumah. Sungguh mudah.
Layari http://www.part-time-lumayan.com/?pt=PL329480

NurZalina Osman@ NinaCole said...

haha saya dah tau sume benda pasal hanis manis..muahhh..p/s: saya suke baca blog anda..comel ada katun2

Hanis Manis said...

kerja dari rumah? haha. fuck you. :)

adik: awwwwwwwwwww. mesti ingat kejadian kucing gila suka panjat meja kat DM kan? ciss. haha. muaahhhh!

tini colette said...

10 more things about hanis manis:

1. hot hot hot! burnin bebeh :p
2. suka tocang rambut (u suka dulu)
3. iron rmbut pakai streka (time kecik kita tak mampu nk rebonding)
4. pakai cepit rambut bunga warna putih
5. suka buat biskut raya
6. datang sekolah orang panjat pagar (u dah pindah techsha time tu)
7. power masak maggie
8. boyfriend sume hensem belaka
9. kalau gelak tak ingat dunia
10. is the best friend ever <3

-correct me if im wrong (:
miss you sweetheart

Hanis Manis said...

awwwwwwwwwww. that is so freaking true.

i still do buat tocang pegi class almost everyday. i still wear the same cepit rambut except dah tukar colour.
sekarang rasa dah tak iron sebab tade sape nak tolong iron dah.
i still suka buat kuih raya eventhough hangus.
i memang power bat maggi haha.
bf i coincedently happen to be handsome, its not purposely. :P
gelak still ugly.
and jap, remind me kenapa i panjat pagar again? haha.

ur the best friend ever. <3
i miss you more.