Monday, November 22, 2010

ulat beluncas yang belajar origami rama rama

post ni sangat creepy, seriously.

semalam menghabiskan hampir satu hari di MPH. woaaahhh, menarik kan hidup? other than segala fashion magazines, ada jugak lah baca buku buku berilmiah.

-buku origami
-"i would have bought you a cat but..."
-The world's most evil psychopaths: horrifying true life cases"

hah, berilmiah kan? haha. kenapa aku cakap post kali ni sangat creepy? sebab post ni aku nak cerita pasal psychopaths. ohoooooo, takot kan takot kan? mesti korang terfikir kenapa dalam banyak banyak buku, kena baca buku yang scary macam tu? oh, sebab aku suka cerita benar. cerita fakta. boleh tambah general knowledge kan? lagipon aku memang suka serial killer. rasa mereka macam sangat cool. tak rasa ke? okay now i sounded more like a serial killer dah.


disebabkan post kali ni nak konon konon creepy, so penggunaan warna adalah terhad. bila cerita bunuh bunuh mesti hitam and ada merah darah darah en? so okay, let see. oh, buku tu sangat tebal by the way and i literally baca sampai habis. tapi in this post, i akan sort out ikot mana yang i rasa macam cool. eh tak, maksud i, jahat and psycho.


firstly, there is Mary Ann Cotton. sebab i pilih dia because nama dia comel kan? teringat pulak baju baju comel di cotton on. and i like girls yang bernama Mary. feeewwwiit. opps lupa, dia ni serial killer yang kejam wei. she killed 4 of her husbands, 2 kekasih-gelap-scandal-scandal, 1 friend and her mom. yes, mak kandung dia. and because dia banyak kali kahwin, so dia ada 10 anak and 2 anak tiri; semuanya mati.


and dia tanam each and every one of them. psycho en?


siapa tak tahu pasal jack the ripper kan? in the legendary of psychopaths, he is one of the legend lah. in the book i read, Jack starts killing because the women he loves becomes a prostitute. so, dia tak boleh terima perempuan tu, also name Mary, pegang lelaki lain. untuk menakut nakutkan Mary, Jack bunuh 5 prostitute. but the way he kill memang psycho gila. he will cut open the throat, slice open the abdomen and rip the liver, usus usus, even jantung keluar dari badan. woahhhh, i macam imagine ayam kena sembelih.


specialnya Jack ni sebab ada satu studies yang study pasal Jack punya personaliti. ia dipanggil Ripperology and the scientist is called Ripperologist. fuhh, ni lagi macam cool en. nak tukar cita cita lah. nak jadi ripperologist. walawwweehhh! tapi sampai sekarang, tiada siapa pon dapat huraikan misteri Jack the Ripper.


Peter Kurten ni orang German. si psycho ini digelar dusseldorf vampire. aku tak tahu lah dusseldorf tu ape tapi aku pasti vampire tu ape. aku dah expect si Kurten ni gigit gigit orang sampai mati and then minum darah orang sampai perut kembung tapi silap. ironically, Kurten ni membunuh kanak kanak dengan menggunakan hammer. dia akan pukul kanak kanak tu sampai hancur lumat macam Nestum. okay, the psycho part memang tak boleh terima. tapi part nama gelaran dia pon tak boleh terima kan? asal vampire do?! mungkin Edward Cullen kena pakai hammer lepas ni. hehh.


the last psychopath is Lepine. si mamat ni bunuh 14 orang wanita atas sebab "i am fighting feminisme". aku tak tau lah nak cakap apa pasal mamat ni. haihh.

okay tu je yang mampu. kalau berminat nak baca pasal mereka yang lain, sila lah pergi ke ruang True Crime di MPH Mid Valley.


si ulat beluncas yang belajar buat origami rama rama.






notakaki: tak sabar nak cerita pasal buku "i would have bought you a cat but...." !

notakakikaki: kalau aku ni serial killer, aku nak nama gelaran aku, Si Pemakan Gula. takot tak?

7 comments:

arifdzulkiffly said...

HOHOHO :O
merry the x-mas evry1..

*bajet santa lakk kan.. :PP

btw.
thnx 4 sharing.
a lot of info.
tp.
SERIUS. ur nick doesnt fit u.
SI PEMAKAN GULA 4 pyscopaths??
tak kena laa..tak cool.. bt then..thats is ur choice isnt? try a dif nick. yg comei2 r..yg TAJRID skit.. bru org ta ingt yg u ni psychopath..bt act u ni psychopath..

eh2..u phm tak apa i ckp ni?
HAHA.

>:D

mikhaelahmad said...

Düsseldorf tu nama tempat. dekat Jerman.

HoneymHouri said...

hahaha... si pemakan gula????

apakah???

ko tak takut obes ngan diabetics ea????

hohoho...

ayududut said...

cik hanis manis..!!!
ingt sy lh x..?hehe

Hanis Manis said...

my greatest stalker ariff: tak rasa macam ganas ke nickname i? haha.

mikhaelahmad: haah. tau dah skang. :)

hanim: takot gak. tapi tak takot sangat ah.

ayu: ingat lah! kau baca post aku masa bulan april tajuk movies movies movies ada pasal kau! <3

arifdzulkiffly said...

wahhh...
"MY GREATEST"??

"MY" ( double meaning,2pon kalau FAHAM :P )
okay di situ ye kwan2..
yabedabedooooooo!!!!

:PP

Hanis Manis said...

i tak faham but yess u memang my greatest stalker pon! haha.