Saturday, November 6, 2010

things you can do with 3 in 1 MILO



i woke up this morning or can just say afternoon, and feels like drinking MILO. unfortunately, i dont have heater which means i dont have hot water. tapi sebab teringin sangat nak MILO, i straight away makan je MILO tu. pernah tak makan MILO 3 in 1? mesti pernah kan?

okay so, while i'm eating the MILO, aku teringat yang aku start makan macam ni masa duduk hostel. ohooooooo, masa duduk hostel memang true. belajar macam macam. back then, a senior thought me how to eat 3 in 1 MILO. masa mula mula memang awkward sebab berserbuk. tapi sebab dia super manis, i like it. :)

selain dari makan macam tu, she also thought me how to make a chocolate bar out of MILO. time duduk hostel memang susah nak keluar so nak dapat makan chocolate bar memang susah. bila teringin nak makan, ni je lah yang mampu. nak buat MILO chocolate bar senang je, you have to iron it. macam gosok baju, ha gosok je la MILO tu.


tapi sebab aku tak de lah pandai sangat gosok baju, MILO tu berlubang sebab the iron is overheated. :(


oh, MILO tu melekat dekat iron and dekat iron board. kesian dekat the next person yang guna iron ni, sebab MILO tu melekat kat baju dia. kecoh satu blok, dia marah betol. mungkin sebab baju baru kot. i couldn't say it was me, so i pretend like nothing happen. yelah, cuak do. dia senior. heee. sorry.

other than chocolate bar, kita boleh makan MILO 3 in 1 tu dengan roti. fuyooooo, sedap.


or kita boleh buat chocolate paste. letak few drops of hot water in the MILO and kacau. nanti dia akan jadi pekat. so boleh sapu atas biskut. macam makan nutella. yelah, nak beli nutella kat mana pulak en. ni je lah yang mampu.


siapa kata MILO boleh dijadikan makanan je? MILO juga boleh dijadikan sebagai penanda buku. penanda buku yang sangat sedap. so bila study and tiba tiba lapar, boleh makan penanda buku.


lagi bagus bila letak dalam buku subjek yang membunuh. macam add math or chemistry or even pendidikan Islam. sebab bila tension, boleh makan. :)

MILO juga boleh dijadikan weapon. how? MILO yang dah iron akan jadi memang keras. i mean keras gila, serious. tak percaya? cuba try. *kenapa kalau dah cakap cuba mesti nak cakap try?* kalau nak gigit pon susah, boleh patah gigi. so, aku selalu guna MILO tu sebagai weapon untuk baling kat kucing yang nak serang aku. haha.


kucing kucing time tu semua takut dengan aku. sebab aku macam MILO assassin.

mama kata makan MILO boleh menyebabkan keguguran rambut, tapi tu mama yang kata. aku rasa dia sengaja cakap macam tu sebab tak nak aku membazir MILO. tapi kalau betol pon bagus jugak, boleh kecilkan rambut.






okay, bye. :)

17 comments:

Myra Z.A said...

wei perempuangila ,hairband awak dah hilang masa awak sapu milo dekat roti tu.haha.
minum milo buat anda jadi 'sihat' dan kuat.wooohooo.'sihat' mcm saya.woohoooo.

Hanis Manis said...

ohoooo lihat lah si stalker ni. hairband hilang pun perasan. ciss.

tangan saya hilang iron milo awak tak perasan ke?

haah. memang 'sihat' macam awak! model pengantin muslimah en. haha.

Myra Z.A said...

haha.yg tgn hilang tu pun sy mmg nak cakap.tp tiba2 saya rasa maybe baju sekolah awk dulu labuh,lepstu tgn awk mcm kurang panjang sbb tu nampak mcm xde tgn okbye.

Hanis Manis said...

memang labuh pon baju sekolah dulu. skema habis ah. serious.

mikhaelahmad said...

bukan sterika tu alas dengan kain ke? kalau takde sterika, buh bawah tilam. amacam, true tak sekolah aku?

arifdzulkiffly said...

terima kasih cikgu MILO ajar bnda bru..tak prnh trpk nak wat milo 3 in 1 jadi cm nutella..
ty ty..
t sy try ye cikgu..
;)

Hanis Manis said...

hostel aku ada iron board do. haha.

arif: okay. try taw! :)

wann afzan said...

rinduu nak makan milo bar!!!

mikhaelahmad said...

alas dekat atas milo, bukan alas bawah. so that takde direct contact antara sterika ngan milo.

Hanis Manis said...

owh yeke? aku tak faham ayat kau sebelum ni. tapi betol gak en, patotlah milo aku asik berlubang je. ciss.

nadya e-man said...

mcm zaman muda2 dulu...sory...menyinggah sebentar~~~

Hanis Manis said...

babe, macam mane nak follow blog u?

aRaN said...

Sweet Hanis hehehhehe...

aran suka kartoon2 ni..lukis la kartoon aran satu hehehhee nt aran post kat blog kikikiki

Hanis Manis said...

okay! i will! :)

ashraf said...

haha, teringat zaman sekola2 dlu.slalu je iron milo ;)

FH said...

macam tau ja senior yg guna iron lepas ang tu. HAHA XD

Valossa Vicious said...

"Rambut dah makin nipis yay"

Speechless. Hahahaha

GO FOR IT YAWW!!