Thursday, June 23, 2011

anything, just call me.

yeah. aku suka ayat tu sekarang.

kihkih.

semalam tak sempat update, shooting habis lambat. sampai rumah, tak ingat ape dah. ape tah jadi semalam.

semalam shoot dalam studio guna green screen. dari pagi dalam studio memang boleh jadi si tanggang.




today shoot indoor jugak tapi dekat kilang fire fighter shah alam. yang ni aku tak snap picture banyak, busy sangat. ececeh.




esok, talent ada 30 orang. adoi, ramainya.

harini dapat callsheet and shootboard dalam tangan. padehal dah hari keempat shooting. ciss, mesti dorang baru sedar betapa pentingnya aku.

sekali tengok kat work sheet, ha tu dia. Hanis, assistant producer. hamik kau. siap dengan nombor fon.

tapi, aku tak paham betol. ini kali pertama aku ikot shooting, dah dapat tugas berat macam ni. duit beribu dalam beg nak bayar payment sana sini, claim sana sini, call orang tu orang ni, deal macam tu macam ni.

adoi, blur mampos.

tambah pulak bila dorang guna term term professional ni, ha lagi aku blur. buat muka taik cicak kena jentik.

"call shoot bila eh?" (?)
"production ni in house video eh?" (?)
"wrap shoot pukul berapa?" (?)

tah ape menatang lagi lah yang dorang sebut. buat aku nampak bebai betoi lah.

okay lah setakat ni, esok pagi buta nak shoot kat mont kiara pulak. malam ni nak deal catering lagi, so sekarang perlu tidur.

anything, just call me yah?

kihkihkihkih.

5 comments:

adwafarahin said...

perhh! busy2 :D

Dammit said...

shoot advertisement ke ape? cool! :)

hawa said...

FINALLYYY hanissss dah reti gunaa fon. Imma proud mama. :))))

Hanis Manis said...

@adwa: tapi best tak pe. :)


@dammit: corporate video for Matrade. x cool sangat lah. corporate video macam skema and boring siket.


@hawa: pehhhh makan dalam. first time ni telefon berdering tak berenti2. hihi. pandai tekan butang hijau dan angkat pulak tu. heeeee.

Nazrin Saad said...

Nak tempah katering kahwin boleh call you jugak tak?