Tuesday, March 1, 2011

UPDATE: dia bicara, dia ketawa, saya ketawa; saya bicara, saya ketawa, dia ketawa.



bermula dengan produksi pertandingan teater muzikal MEFEK 2011.

Skrip: Batu
Arahan: Aran Cirikwong
Karnival MEFEK 2011, UKM




Juara keseluruhan : PRASADA
Pengarah terbaik: Aran akuserabut PRASADA
Audio terbaik: PRASADA
Setting terbaik: PRASADA
Skrip terbaik: PRASADA
Pelakon lelaki terbaik: Ayap krayonjingga PRASADA

*****************************************

diikuti dengan Pekan Teater Universiti 2011.

Skrip: Bukan Dejavu
Arahan: Syed Omar Faizal
Dataran Panggung Seni, UKM





juara piala pusingan: PRASADA
pengarahan terbaik: Syed Omar Faizal (PRASADA)
busana terbaik: PRASADA
tata rias terbaik: PRASADA
anugerah khas juri terbaik: Nur Syafika Melvin (PRASADA)
pelakon pembantu wanita terbaik: Asrinna (PRASADA)
pelakon pembantu lelaki terbaik: Ayap krayonjingga (PRASADA)
pelakon wanita terbaik: Maizura (PRASADA)
audio terbaik: PRASADA
artistik terbaik. PRASADA



*****************************************

"kemenangan ini satu bonus untuk kita, yang penting semangat tu"
"prasada memang legend!"
"kita ada produksi yang kuat sebab kita bergerak secara berkeluarga"
"kemenangan2 ni tak perlu kita meninggi diri, banyak lagi ilmu teater perlu dipelajari."
"nak dapatkan nombor satu, senang. tapi nak kekalkan, cabaran."

*****************************************

makin hebat prasada makin gentar kami yang pelapis ni. mampukah kami pertahankan lagenda kemenangan prasada atau ianya akan terkubur di tangan kami? ah dem.








notakaki: sebenanya banyak gambar tapi tak larat nak tukar format satu satu. saya dah lah buta IT. sekian.
notakakikaki: yang teater muzikal tu dah agak berzaman. harap maaf. :P
notakakikakikaki: ah ya, fon rosak. dem lagi.


26 comments:

MATAHARI said...

erm. aku terbaca promosi ni dekat akuserabut.blogspot.com.



kau masuk bukan dejavu? all the best.

gabanMorka said...

ko dah galas maruah yang dorg bawak

aRaN said...

like ur post :)


apa masalah awak ???hahahahaha

ashraf said...

saya suke sangat sangat sangat :)

Anonymous said...

eh jgn nk maizatul sgt ehh siti ummi hasnee..its maizura..aigoooo~

ezzaazman said...

congrats ah korang !
GILA MENANG BESARR !
ahaha.

you cunn kot kt semua gambar tu.
jeles jelesss.

aRaN said...

aikkk...dah edit ke post ni????

td cam lain je..akuserabut suka bangat hahahha

aRaN said...

Hanis..PTU tu kat panggung seni je,bukan dataran panggung seni :)

FH said...

MELETOP! haha
kau straight kan rambut eh?

Hanis Manis said...

@aran: kan dah tulis UPDATES. =.=

ye semua orang tegurlah kesilapan saya. saya ni orang bodoh. saya terlalu lurus untuk dunia yang berbengkok ni! :( *tiba jah*

Hanis Manis said...

@FH: mmg tak ah. aku ikat kot. dia still kembang macam dulu. no worry.

| Larasephia | said...

glad to know u're enjoying urself girl.:)

Sca Ndx said...

menang. yeah.

aRaN said...

Bangga kejap dgn anugerah MEFEK tu hahahhaa

MATAHARI said...

woha! dah. okbai.

alia shahira said...

pergh hebad gilaaaa ah korang! kongrateessssss hanis, btw buadlah pop up comment nis, senang siked nak comment! xpayah loading banyak kali. tukar kat setting comment dear!

Hanis Manis said...

pop up comment tu nanti dia keluar terus ah? cane tak faham. haiyaaa. mana boleh sih. kena lah moderate dulu. :P

alia shahira said...

bukan bukannn!!! memang kene moderate dulu. pop up tu kuaa tab lain! senang sikedddddd nak comment and laju kottt. try you komen kat entry i, nanti kua tab kecikk. and senang jeee nak komen . heee saje bagi suggestionnn ^.^

Dark Half said...

first time tgk hanis...memang manis..(:
gler sume PRASADA angkut

ghost writer said...

untuk menang mudah,tapi mengekalkan kemenangan itu lebih rumit...

seringkali aku mendengar ayat ini..

u great.

eszol raar said...

pergh! itu ayap!

senior aku time sekolah dulu

kirim salam die k

MATAHARI said...

watak perempuan jahat mulut longkang lah saya. perempuan kena rogol pun saya. ha lepas ni bagi lah lagi watak pelikpelik. cisss

cramp perut aku baca label ni. aku baru tahu pasal ni, kalau orang luar nak tengok PRASADA ni boleh ke?

Hanis Manis said...

@matahari: betol lah. suka bagi aku watak pelik2. next production watak minah salleh masuk islam pulak. adoi. haha.

nak tengok prasada sangat2 dialukan. bayaran pon tak de. next pertandingan hujung bulan tiga ni. teater bahasa inggeris. :)

MATAHARI said...

ow, nanti roger, aku try datang, tapi bertapok2, faham? huehue.

aku layan teater, tapi masalahnya aku sorang kepala teater.

xNOHpatutdiBUNUHx said...

terbaik dari ladang!

Hanis Manis said...

@matahari: aku dah baca berkali kali dengan nada yang berbeza beza tapi still tak fahammmmmmmm!!!!! tak fahhhaammm! tak fahaammm!


@aiman: nasib baik kau datang tengok. kalau tak, rugi. ;)