Tuesday, August 2, 2011

selamat menahan diri.


so okay, kerja McD sucks; the uniform sucks, the management sucks, the coworkers sucks (apesal korang panggil aku kakak do) and the work sucks even more.

aku lebih rela mop lantai dari goreng fries. its damn hard till i burn my hand. habislah duit hantaran makin sikit. siap berparut kot. tapi aku kurang pasti kenapa aku asik kena goreng fries. ciss.

tapi takpe takpe, i wont give up. aku kan suka benda yang buat aku nampak bodoh. nevertheless, jumaat, sabtu, ahad je pun kan.




********************************

borang JPA dah keluar guys. pergi daftar online di sini : kliklah ape lagi

tapi rumit gila nak isi. harap bersabar ya.

nak tarikh mula belajar since asasi (?) aku tak ingat, i even lost my surat tawaran masuk UITM. so my asasi mates, tolong i. yess ezza, i meant u. or hawa, or maybe tiq. haha. tarikh masuk and tarikh habis. somewhere in july till march 2009 (?)

and tarikh akhir is August 7. so cepat. and yesss again, directly referred to the name stated above. hahahahaha.


*********************************

ooohhh, entri ni nak wish selamat berpuasa lah.
siapa tak puasa, you sucks more than the McD uniforms. kahkahkah.






"like sands through the hourglass,
so are the days of our lives"

*rasa macam baru je pergi cari putu buluh kat bangi Ramadhan lepas*




13 comments:

bujal X said...

mcD manakah? meh sini aku nak datang.pas makan aku nak jerit : THIS IS DAMN GOOD FRIES!SAPA MASAK??

pastu gerenti kamu naik pangkat jadi cashier plak~~

cheer up girl! dan selamat berpuasa!

Hanis Manis said...

@bujal: ahahaahahaahaha oh myyy. tak nak laaaahhhhh!!!

Rafidah Farhana said...

Fuh ! Kau kerja goreng fries ? Aku rasa yang tu la paling mencabar emosi. Bila aku pergi McD aku tgk tempat goreng yang menakutkan tu, rasa macam heaven kalau tercelup tgn.

Tapi aku suka gak fries McD. Hahaha. Kalau takde orang goreng macam kau, mesti aku tak dapat makan.

waz said...

fries mcD.......sodappppppp. sandakan belum ada mcD. that probably sucks more than mcD uniforms..

sabar na...smoga berjaya dalam mnjadi pekerja mcD n dalam mengisi borang jpa.

ps: ngidam fries mcD sbnrnya, kesian la baby... :(

ezza? said...

Hanis,
i dah isi dah form tu.
i buat 18 june sampai 18 march.
hahah.
lgpun uitm mana ada surat tawaran yang official.
tp yang 18 march tu i sure sbb kita habis paper haritu tu.
part masuk tu i'm not so sure, i just ikut berapa haribulan kita habis.

Hanis Manis said...

@rafidahfarhana: ya ya ya. betol tu. sebab fries paling selalu orang kompelin jadi tugas goreng fries sangat mencabar. x nak bagi hitam lah, layu lah, lembik lah, masin lah. omg, my boyfriend pon tak banyak songeh macam ni.


@waz: what are u doing in Sandakan?? and wait, baby? baby?? BABYYY????!!!! okay no worries, u fikir macam ni. fries McD mmg tak sedapp langsung pastu imagine pulak orang macam i yang masak. mmg konfem x sedap so x worth it nak bagi bby kempunan okay! ;)


@ezza: i know i can count on u. askar i lagi 2 orang lembab. hahaha. okay thanks!

hana sudradjat said...

goreng fries? macam menakutkan je. *gulp*

tapi apabila dilihat dari sudut yang positif,anda berjasa untuk masyarakat.hee. :D

Anonymous said...

hanis kerja mcd mmg camtu ohh. Aku pon dulu memula dia letak kat fries je sampai naik bosan lepastu aku dah nak benti baru letak jadik cashier :\

ehh pasal tarikh masuk and habis asasi haritu dah ade org penah tanya tp aku sendiri pon mmg tak ingt haha. maaflah kalau lambat tuan inspektor! :P

-tiq hashim-

Lucifer said...

kejap, kau ambil bidang apa ni? -.-" aku konfius, sebab hari tu berkaitan kesenian.

Hanis Manis said...

@hana: wah. macam superhero pulak.


@tiq: kau mesti malas nak log in kan? cis.


@lucifer: memang lah. sekarang JPA ada tawarkan biasiswa to bachelor of arts students okay! ;)

FH said...

ohh, keje mcd mn?

FH said...

ohh, keje mcd mn?

Lucifer said...

peh, terbaik, -.- nampaknya jarak umur kita berbeda memandangkan aku dah tak amik port pun pasal JPA, semoga berjaya k!