Friday, April 22, 2011

mini updates


this is my 8 years old sister's drawings.




muka dia ala ala anjing laut kan?



please do trust me thats a giraffe.
setelah lukis berbelas kali and padam berbelas kali sampai terkoyak,
itulah hasil zirafah berkaki kurita.



and this guy, hmm.....
please dont ask me who the hell is Prince John.



like sister like sister lah kan.


"nanti adah pon nak buat blog lah"


****************************************



fuck the corporate world biatch.

****************************************

pergilah mati justin bieber tu nak buat konsert tour dunia ke, buat filem ke. apa masalah anda dengan dia? kutuk dia beriya iya, pondan lah, loser lah. anda dah bagus sangat? pastu siapa yang mampu dengar music JB tu loser habis lah? macam tu?

i'm not saying this because i like JB. someone who listens to Radiohead wouldn't like JB, obviously. tapi people yang condemn dia beriya tu nampak lagi faggot dari JB himself. hehh.

grow up and get a life. u dont like it, dont listen to it, and shut the fuck up. habis cerita.


****************************************

"kak, kuih ni 3 seringgit kan?"
"oh, kuih sekarang seketul 40 sen dik"


dua dua pon tersengih sinis.




15 comments:

s.u.h.a said...

hi prince john. hehe. pandai adik lukis. harap aku nak lukis lagi la tak pandai. haha

Enaj said...

+I agree, ppl alwiz nid to find sumbody/sth to criticize, I don't get them really. First, there's twilight haters, that tries so hard to get others to anti that story. Now, there's anti-JB, dat condemns evrythg he does. Sigh. I wonder y do ppl spend so much time on sth that they actually hate? I don't like lady gaga, but I still listen 2 her music, I mean, who cares?
+She has a life, I hev my life, y bother rite?
+Support u!! =D

+Chiayok chiayok...hehe, saje online, mengantuk ni. =.=

RastaMat said...

hahaha..

si justin bebal tu x kesah sangat pon nak konsert ke ceramah ke kat mane2..

tapi kan..

peminat2 mereka yang bebal itu sangatlah annoying taw..

rase nak lempang sekor2..

**************

jangan terkejot sebijik kueh 40sen..
sekarang ni kueh sebijik 50sen pon ade taw..
jangan tak caye..

Hanis Manis said...

@s.u.h.a: i boleh dapat nightmare tgk prince john. pastu dah siap ada cita 2 nak namakan blog sendiri prince john. wth. haha



@jane: thats the thing. people yang beriya tu macam tade kerja lain yang lagi penting. contoh macam pergi bayar saman or ape ke. grrr.



@rastamat: pasal peminat yang fanatik tu biaq pi kat depa. i guess kalau the killers femes cam JB, i pon akan jd sama mcm fans JB kot. (?) haha.

x yah ah makan kuih dah. =.=

bujal X said...

saya lol~

*kura2 tu terbalik kah?

he~~

waz said...

org yg kutuk org laen dgn kasar akan nampak spt mereka sdg kutuk diri sendiri..ha..cam aku ni ha...hahhaha

apa2 pun, eventho everyone's entitle to their own opinions, mst la fikir pasal org laen yg baca kan..biar la mamat JB tu pondan pun. dia buat duit banyak. yg kaki kutuk tu, ntah2 satu per suku gaji JB pun dia takkan mampu nak dpt.

o ya. btw. radiohead tetap di hati. nombor 1!!! biar pun ramai kutuk king of limbs. yg kutuk tu pun; x yah la dgr.habis cita.

Zie said...

I don't like bibier, but I don't condemn him. maybe he needs to grow up a little bit more, get his own style and maybe become the next justin timberlake (nama dah sama, family name jew lain en en).

anyway, klakar lukisan adik ko. t'ingt kt ex-students aku time aku mengajar dulu. dah r bdk2 tu sumer kiut-miut! wish can do it again.

40sen tu kira agk murah skrg. hr tu aku kne 50sen sebiji.... dh r kecik kuih dia. sekali telan jew~~

delarocha said...

klu dah seni... semuanya indah

ghost writer said...

biarkan jer..setiap orang berhak untuk kritik.

Lucifer said...

haha. i like it when u get serious.



i call that gorgeous.


life dah dimakan kapitalis. nak tak kita ikut flow. layann.


n get on high high high

Dark Half said...

kasi chan la sama adik kau nak bikin blog nama prince john. imaginary fren dia kot

haters everywhere. u cant shut them up. hate culture nowadays is like a pandemic

akak jual kuih pun nak kaya luarbiasa. biasalah negara kapitalis

Hanis Manis said...

@bujal: i seriously dont know. haha.


@garisgarishalus: oh my!!! where have u been? yes u'r damn right about that darl. btw, i've been stalking u lately and ur drawings get superb each day. jeles ni, wth.


@@zie: haah kuih tu kecik. bukan sekali telan je, sekali gigit je. hehh.

Hanis Manis said...

@delarocha: indah maybe is not the right word for that prince john aye? hihi.


@GH: yah slightly agree. tapi kenapa tak sibuk sibuk pasal ekonomi or other serious matter then? the question is kenapa JUSTIN BIEBER? sigh.



@lucifer: this is not yet my highest serious point but u do cakap 'haha' jugak en? ciss.



@DH: okay lah kasi can laaaa. tunggu ah nanti ada blog prince john. haha. i cant wait myself either.

RastaMat said...

hahaha..

tapi depa punya fanatik sangatlah annoying taw..
tak boley diterima bumi taw..

hahaha...

kalau nak buat kuih sendiri pon same jugak kos die..

barang mahal..

Mia L. said...

adik anda sangat hebat. Giraffe yang ada kaki octopus. :) giraffe baru lahir kan? thats why the feet was wobbly. it's okay. that could be excused. hahahahaha.

Bieber? ahhh... Most haters dont have the reason to hate him. I'm one of the haters, to be frank la. he... his face.. how do I put this. he has a girl's face, his voice is small like wtf tak akil balikh lagikah? his face and his voice, repulses me. its just those two things that bother me.

Dont mind his tour & songs whatever... and sure he's talented. but yelah, dua benda yang aku sebut tu.

ahhh... bieber. I believe he will remain abadi doe. since everyone will keep talking about him, on and on and on. haha.