Monday, April 19, 2010

movies movies movies

hobi kegemaran ialah menonton wayang.
dan kumpul movie ticket.

yah some people say;

beli DVD lagi berbaloi sebab boleh tengok berulang kali. tapi kat rumah tak ada skrin besar, pop corn maniss dan air coke dalam cawan berstraw. so tak best. kurang feel. :D

tengok kat wayang, ade scene kena cut. tak pelah ada scene tambahan dalam cinema. :P

bising bising tak ada privacy. barulah best tengok ramai ramai, boleh kongsi kongsi pendapat.

bestlaaaaa tengok wayang. bukan buat wayang ya. seronok betol.

first movie tengok kat cinema dengan mama and baba is Stuart Little. mase tu kecik lagi, excited betol dapat dudok depan sekali. haha.

kadang kadang sampai sanggup tengok sorang sebab tak ada yang nak teman. phatetic, kan? rasa macam orang gila tapi biarlah who cares. aku ni berdikari weyh. teringat ada one time tu, nak sangat tengok valentine's day tapi afiq tak ada. sekolah. so tak kan nak tengok sorang sorang. nanti orang cakap i gila talak pulak. hehh. so tengok lah cerita wolfman. yah sorang sorang. bajet hebat. dudok in the middle of couples. bila jerit sorang sorang, orang kiri kanan pandang. malu. mesti dorang kata, kesian gila minah ni. tengok wayang sorang sorang. anak sapa lah. *sigh*

and ada one time tu, pegi tiga beradik. dua dah lepas umur, satu lagi belom. adik adik nak tengok cerita Pandora tapi si kakak nak tengok cerita Cloudy Meatballs. macam pelik kan si kakak tu. so, beli lah tiket Pandora dua, Meatballs satu. bila dah pass masok, si kakak tukar ticket ngan adik. adik adik kata, "shoohshooh. pegi sana. tu wayang untuk budak budak. orang besar besar je tengok cerita ni."
(-____-') hehh. biarlah.

start collect movie ticket since tahun 2006 which is Fantastic four 1. tengok dengan Ayu di mid valley. mase tu sekolah lagi. budakbudak kecil. ingat tak? kita sampai nak tengok lagi sekali kan?
rindu. :' )


sampai this year,
dah collect 57 movie tickets.
wow banyk sungguh. tak sangka.
banyak dah membazir rupanya.




supposely banyak lagi. movie yang memorable and ada sentimental value simpan dalam purse. tapi sayang, purse hilang. sedih betol.
sobsobsob.

KLCC
Brem Mall
Mid Valley
Klang GSC
Pavillion KL
Jusco Kepong
Jusco Bukit Raja
Jusco Bukit Tinggi
One Utama TGV
One Utama GSC
Sunway Piramid TGV
Damansara Cineleisure
Alamanda Putrajaya

bile tengok balik semua tickets tu,
rasa tergelak *sambil kerut kerut* bila tengok ada movie
REMPIT.
bahahaahahahahahahaha
*weyh hanis kau biar betol*
tapi teringat pula. no wonder laaaaa.
ada si hero kacak berlakon,
FARID KAMIL <3
meltmeltmelt

ayu, zudin, adha, mush, oshin, botak, amar, tini, miza,
irfan, fefey, eja, hawa, tyra, nik nadin, awin, syaf,
eqa, mama, adik, adah, elham,
and yah Raja Afiq.

terima kasih sebab teman saya.
appreciated.

nanti kita menonton lagi ya.
:' )



1 comment:

Kipas Lipas said...

haaaaa. rinduuu. :((