Monday, July 18, 2011

nuffnang dan daging


conversation dengan hawa si penjual monavie

: hanis, buat lah nuffnang. hanis punya followers kan 80 ribu orang. mesti kaya. hanis zalikha dapat 10 ribu sebulan taw.

: oh memang ah. sebab dia punya followers kan ada 50 ekor orang je. hahaha.

: asal hanis tak nak buat nuffnang?

: kite tak tau nuffnang tu ape. blog kite pon hawa yang buatkan dulu. lagipun kite tak nak blog kite ade iklan daging.


*******************************************

27 haribulan ni test JPJ. bomoh mana nak jumpa bagi lulus nih? hihihi.

sekarang dah boleh nampak dah ura ura bakal menjadi driver tetap dalam family. yeahh.

bilaaaaa nak masuk ukm ni. omg, i must be insane. tak boleh percaya aku rasa macam tu.

bila duduk rumah membabi buta, aku rasa nak jadi lawyer.


*******************************************

soalan kritis dari adah:

"kakak, sampai bila nak duduk rumah ni?"

*******************************************

statement gempak dari eqa:

"sis, i dapat PLKN. this is all your fault. sebab u tak dapat, i yang kena!"

*******************************************

request paling kool dari haqim:

"hanis, malam kang amik aqim kat tempat kerja eh?" (dan malam malam seterusnya)

*******************************************

concern sadis dari mama:

"kesian hanis duk rumah, nanti mama belikan buku colour dengan buah mangga eh."

*******************************************

five months cuti memang rasa macam too much of familyness. well, if there such a word.











#notakaki: hoi pekerja alamanda, gua rindu lah kat lu.

13 comments:

delarocha said...

susah jugak klu duk rumah aje kan..

Hanis Manis said...

yup. memang tak boleh blah.

hanjila said...

ddk lama kt rmh mcm bt kta khlgn jati diri. miss ukm so much, kim slm fep bila blik sna nnt...

laridankejar said...

dulu cuti lame, habis setiap penjuru rumah nak cuci =.=

Tiq Hashim said...

yeaaa i pon also dont like all the iklan. macam kacau kecantikan belog ehe ehe ehe =,= .. btw, followers kte tak ramai macam diaaaaaa

aRaN said...

hahahhahaa nais nais

Anonymous said...

hawa si penjual monavie tu mata duitan betul ya hahahaha

-hawa power :P

mikhaelahmad said...

kenapa lawyer?
kenapa bukan pemain badminton?

Hanis Manis said...

@hanjila: oh boleh boleh tapi fep tu ape? hee.


@laridankejar: okelah tu. aku belum ada kesedaran nak buat macam tu lagi. haha.


@tiq: eventhough blog kite tak cantik mana pon kan. hihi.


@hawa: malas nak log in lat tu. kan kan?


@matt: aku pon tak tau do. aku asik baca pasal akta pekerja je dua menjak ni. macam best plak kalau jadi lawyer. hihi.

hawa said...

Wow, berhenti jual kain, sekarang dah jadi nujum pak belalng ada kuasa nak tau kte buat apa ke? HAHAHAHA :p

Myra Z.A said...

hanis,bila la kita nak balik ukm :(

Hanis Manis said...

@hawa: mestilaaaaaaa. power kot.


@perempuangilapakaitudungsamaselama seminggu: TU LAH PASAL OMG.

mikhaelahmad said...

datang mana pule akta pekerja? sexy gila baca akta pekerja weh. hahahaha