Monday, May 7, 2012

how my family are weirder than the Addams family #4

tajuk kecil: Perlawanan Berminyak

this is the fourth episode of the series. woahh. okay, teruja sendiri.
rasa macam nak gunakan 80% bahasa melayu untuk post kali ini. ngeh ngeh.

saya nak cerita pasal adik kecil saya, adah.
well, she had a school fight few weeks back. seriously.
sampai mama saya kena panggil dengan guru kelas.

and yup. she's 9 years old.
,
di hari kejadian, sekolah sedang mengadakan latihan kebakaran.



ini adik saya, adah. pergi sekolah memang pakai tudung.
katanya, nanti tiada kawan.

"cikgu kata kena pergi tempat berkumpul!"

ketika sedang beratur ingin ke tempat berkumpul, berlakulah sebuah insiden.



*tudung separa rosmah*



muka berminyak? defuqq? i'm pretty sure masa aku darjah 3, aku tak tahu pon muka berminyak tu macam mana. i would probably have said "kau tu dah lah pendek!" Paling paling pon lah. kihkih.

masa guru kelas tanya, "Putri saadah, apesal awak buat macam tu?"
dengan selambanya dia menjawab, "memang salah dia. saya tak dapat pon tengok kebakaran."

dem. aku tak boleh imagine muka mama aku masa tu. konfem buat poker face. haha.

aku dah explain kat dia, "budak tu excited. dia tertarik lah tu. adah kan tinggi, lain kali adah beratur lah belakang. kesian dia tau."

then she goes like this, "adah nak tengok kebakaran."

oh myy. *tepuk dahi*





oh ya, kenapa kain adik aku kaler lain? dia pengawas. PENGAWAS ya kawan kawan. nampak tak aspek pihak berkuasa menyalah gunakan kuasa kat situ? kakakaka.











the fact that aku still tak faham kenapa guna point "dah lah muka berminyak" haha.

p/s: macam agak hambar je post kali ni. maaf. hihi.

9 comments:

engyen said...

Seriously, no serious imagination?

Zie said...

Sumpah kelakar! ROTFLMFAOL!!

Hanis Manis said...

@enygen: sorry.

Asyiqin Haulisah said...

dik pengawas, agak agak bila kita boleh kenal?

bujal X said...

nak tanya,kamu masih di mcd kuala selangor? he~~

littledolphin said...

haha ganasnya your adik.kita dulu umur 9 penakut gila.macam tikus.

kita dulu pun masa sekolah rendah pakai tudung cos takut tak da kawan.kawan semua macam kecam je kalau tak pakai. T_T

saya darjah lima baru kenal muka berminyak. haha

Hanis Manis said...

@asyiqin: pengawas apa jadah. eja nama orang pon dia tak berapa reti. haha


@bujal: mana adaaa dahhh. haha.


@littledolphine: tu lah pasal. muka berminyak? nampak sangat selalu tengok iklan garnier kat tv. kakaka.

Hanis Manis said...

@asyiqin: pengawas apa jadah. eja nama orang pon dia tak berapa reti. haha


@bujal: mana adaaa dahhh. haha.


@littledolphine: tu lah pasal. muka berminyak? nampak sangat selalu tengok iklan garnier kat tv. kakaka.

ouh nur ana said...

spot ur blog elsewhre..it made my day.. tq.. =)