Thursday, May 5, 2011

kais pagi, petang, malam,

balik rumah, terbongkang terlentang.

ya, saya bukan seorang penganggur lagi. kini, saya wanita bekerjaya. muahahaha.

motif entri ini adalah selain dari nak cakap sedang bekerja di butik;



ingin juga saya sampaikan info bahawa, kain ada banyak jenis dan tudung juga.

seriously, i never knew banyak macam ni jenis kain. selama ni pakai apa yang mama beli je.

now look;


nampak macam sama kan? thats the thing. tapi actually, its not the same.

kain berat, kain shifon, sutera satin, sutera batik, creap wangi, sutera creap, cotton swiss, english cotton, cotton viscos (aku selalu salah sebut cotton biskut).

wth kan?

lepas tu setiap kain ini ada keistimewaannya. ada yang jenis tak yang bergosok, ada yang ringan, ada yang sejuk even ada yang wangi.

seriously, wth.

as a staff, i have to remember each and every name and criteria to persuade customer.

no firstly, i have to know how to identify the kain. (ni kain pon main taram saja, aku harap pelanggan tu buta kain macam aku)

oh, bukan kain sahaja okay. tudung tak payah cakap lah.



shifon layer, tudung syiria, tudung ariani, tudung denim, tudung rainbow, tudung cotton, tudung batu, tudung eksklusif.

and baru aku tau, ada tudung yang sampai RM168.

woaahh, wth.

dah empat hari aku kerja, terkedek kedek gak ah nak hafal semua ni. haihh.

tapi so far, so good. aku suka buat benda yang buat aku nampak bodoh. haha.

okay, tengah kerja ni. lupa pulak.














notakaki: next entry, how my family are weirder than the Addams family #3
notakakikaki: terima kasih old town coffee untuk wireless free. hihi. curi, i mean.

5 comments:

waz said...

i wish i know all the materials jugak..n be surrounded by all of them!! best nyaaaa
n slamat bekerja :)

bujal X said...

dem~saya tahu kain pelikat je~haha~~

Hanis Manis said...

@garisgarishalus: kadang2 pening jugak babe!


@bujal: haha. lebih kurang saya lah tu~

SagaPutih said...

kain kapan?

C's stuff said...

wow . dasyat .
beban gila .
but , coool gila bila dpt tahu sume2 tuu .